Snabbis!

 

Min snabbisshopping..

Det har blivit jattedalig uppdatering idag, men jag jag har varit ute i det fina vadret. Det har varit varmt och soligt, hur harligt som helst. Jag hann forbi tva affarer i farten ocksa. Kopte som ni ser ett par shorts och en sommrig vaska. Hittade en jattesot t-shirt ocksa, men det var jattelang ko och jag hade verkligen ingen lust att sta i den. Jag gick forbi mitt gamla jobb, en liten butik med underklader,strumpor, pyjamas m.m satt dar och snackade skit tills dom stangde sen gick vi och kopte glass. Haaarligt! Sen akte jag hem och tog tag i varldens storsta strykhog. Men skont att ha det gjort iallafall.

HAHA juste jag pratade med mamma i telefon, som vanligt, och da sa hon berattade hon en rolig grej om min lillebror. Jag har kanske inte namn att jag har tva lillebroder, Daniel ar 16 ar och Natanael ar 12 ar. Men iallafall, sa hade mamma kopt hem glass. Ett paket med olika pinnglassar och det va ungefar 5 - 6 olika sorter. Sa hade mamma sagt till Daniel att dom far ta tva glassar var om dagen. Sa kom mamma hem idag och sa satt Natanael och ar glass sjalvklart, sen gick han och tog en till.
Mamma: Natanael, du vet att ni bara ska ata tva glassar om dagen va?
Natanael: VA? Jag trodde man fick ta en av varje sort om dagen.

HAHAHAHA varldens sotaste lillebror!

Nu blev de visst ingen 'snabbis', men rubriken far vara kvar eftersom att det var tankt att det bara skulle bli en snabbis. Nu ska jag titta lite pa tv och mysa lite med min alskade alskling igen.
Sov gott och drom sott!!

#Kram

Onsdag!

Sorry, men idag har jag vaknat pa helt fel sida. Allting stor mej, ingenting blir bra. Sa jag ska lagga mej under tacket ett tag till och sura. Ooh!
Vi hors senare nar surpuppan inom mej vill bli glad igen!

#Kram

Slaktband!

Helt sjukt vad haftigt, min mammas forsta kusin hittade mej och min sota kusin Jessica pa facebook. Jag har tydligen fyra sysslingar jag aldrig har traffat. Nu ska vi ordna en slakttraff.. hoppas jag kan aka hem till dess. Annars lovade dom att det blir en till nar jag kan komma hem. Gud vad roligt!
Tack facebook! Haha

Idag har vi varit pa IKEA. Jag alskar att vara dar, jag kanner mej som hemma. Kopte lite handdukar, ny forvaring och lite smasaker. Det blev ingen Marabou och inte kanelgifflar idag. Det var sa himla mycket folk och vi hade brattom.. men nasta gang blir det dubbelt sa mycket.
Det blev alltsa ingen shoppingrunda idag, men det finns det fler tillfallen for. Ikea ar alltid lika kul. Tycker inte ni det?

Som vanligt pratade jag med min lilla mamma for tredje gangen idag. Stackarn, hon maste alltid leta efter byxor, natt linne eller nan ny troja. Nu kom jag pa att jag vill ha mina baggy jeans som jag inte anvant pa jattelange. Sa nu fick hon nagot att grava efter i mina lador. I mitt rum har jag klader overallt. I garderoben, i byran, under sangen i forvaringsboxar.. haha ja lite har och dar. Det blir inte latt mamma, men snalla hitta dom! =)

Nu ska jag ata en yogurt, jattegod med korsbarssmak. Den har vantat inne i kylen pa mej sen i morse, sa nu ar det dags. Sen ska jag mysa med min alskling som har kommit hem nu!

Godnatt och sov gott!
#Kram


.



We're like Romeo and Juliet
Families can't divide us.
Like the tallest mountain on the widest sea
Nothing's big enough to hide us.
When we make love its overwhelming
I just touch the heavens
You're an angel, you're an angel


I don't need three wishes
Oh I just need one
For us to never be finished
For us to never be numb
When they say it's over
We'll just say I love you
And when they say it's finished
We'll just keep on building.


God morgon!

God morgon! Jag ar saa glad, vi har jattefint vader. Varmt och molnfritt. Underbart!
Jag har hunnit handla frukost, Coco Pops. Gud vad gott! Det var riktigt lange sen jag at det. Nu ater jag frukost och pratar med mamma i telefon. Hon och mina broder kommer den 17 maj, antligen =D Hon maste tydligen gora nytt pass. Skynda mamma! Hihi.

Idag maste jag ner till stan och hitta nya solglasogon. Mina gick sonder. Jag vill ha stoooora, Nicole Richie liknande. Sa himla fint! Funderar pa att kopa med vit kant, men kommer jag kanske trottna pa det? Det passar inte till allt. Jag borde kanske halla mej till svarta eller bruna.
Undra om jag ska ta en liten shoppingrunda och kolla efter skor samtidigt? Vad hande med spara pengarna? Jag kan verkligen inte spara. Jag tycker att jag behover sa mycket, men egentligen sa betyder det "jag vill ha" haha!

Forresten, har ni sett Brokeback Mountain? Jag sag den i forrigar, och jag tycker den var urdalig!!!! Ar det bara jag eller fanns det ingen mening med filmen? Fattade ingenting! Haha, kanske bara jag som ar dum.
Jag hade hort massa bra om den, men den var lang och trakig. Nej inget plus av mej.
Jag haller mej till min Evan Almighty och mina Disney filmer, hihi.

Nu ska jag snoka lite i mina favobloggar, ha en bra dag. Njut av det fina vadret ni hemma i Sverige ocksa, horde att det skulle bli 20 grader idag =) uuuuuuuuuuuuut med er!

image49

EGOTIME!

    
  

Vi behover alla lite 'egotid' ibland. Eller hur?..


 
..ibland racker det med att prata i telfon,haha!

Pasken slut!

Hej pa er! Nu ar vi tillbaka. Vi var framma kl halv 3 i natt, men gissa om jag var trott? Jag sov typ sittandes och gaende och allting haha. MEN nu har jag iallafall vilat ut mej lite grann. Helgen har varit paskig och lugn =)
Vi kom ju fram pa fredagkvall, da var det bara krypa ner i sangen. Sen pa lordagmorgon skulle man gatt till kyrkan, men gissa? INGEN VACKTE MEJ. Men men! Kyrkan gar man till kl 00.00, eller ja nan halvtimme innan och lyssnar lite. Man har med sej stora ljus (lampades) och vantar pa att prasten ska dela ut ljuset.Det tar man sedan hem och gor kors over ytterdorren. Det blaste sa himla mycket att ljuset slacktes hela tiden, fick hela tiden leta efter nagon som hade sitt ljus tant sa jag kunde tanda mitt igen, igen och igen. Klockan 00.00 ringde kyrkklockorna, det man firar ar att Jesus ateruppstod. Sa da sager man "Xristos anesti" och den andra sager "Alithos anesti". Har ni sett "Mitt stora feta grekiska brollop"? JA, da vet ni att det finns manga verisioner av hur man kan uttala det hahaha.
Efter kyrkan aker man hem och ater Magiritsa, typ gryta med inalvor, vilket jag ALDRIG har/kommer att ata.

Pa sondagen grillade vi. Nastan hela grekland grillar hela lamm. Men vi var ju bara 4 personer, och jag ater inte lamm. Sa det kandes lite onodigt. Min farbror grillmastaren fick uppgiften att noja allas magar. Inte latt kan jag saga hahaha.
Resten av dagen hade jag sa trakigt att jag hade gatt stora gangar i golven. Ville bara att klockan skulle bli 22.00, da vi skulle aka.

Det tog ungefar 5 timmar for oss att aka hem. Det kandes som en evighet. Jag gillar inte att aka pa natten/kvallen nar det ar morkt for da ser man ingenting. Trakigt!
Nu ska jag ata frukost, min stackars mage har skrikit efter mat i flera timmar, men jag har bara velat sova sova sova. Sa NU magen ska du blir matt!

Ha en bra dag, hoppas ni har finare vader an vad vi har!
#Kram

  

Im off!

image30Hörs igen på söndag troligtvis!

Nya eyeshadows

Lovade min basta van Anna att lagga in mina nya ogonskuggor. Eftersom att bilden ar i jattedalig kvalite, tagen med mobilen sa kan jag saga att den forsta ar en jattefin ljusrosa med glitter och den andra ar korall/brun. Fargerna ar valdigt diskreta och lena. Passar jattebra till lite solbranna.

image29


Kalamares och ouzo

Igar bestamde vi med tva av A' s jobbarkompisar att aka och fika i Peireus. Dar vi satt var alla superlyxiga batar parkerade. Helt sjukt hur stora vissa av dom ar. Dom flesta var engelsman och italienare.
Vi tog en liten promenad langs hamnen och tittade pa batarna. Mysigt! Men fy vad mycket myggor. Jag fick panik, holl andan for att inte andas in nan. Det kryllade av dom.

Sen tyckte en av killarna att vi skulle satta oss pa nan mysig taverna och ata blackfisk, kalamares och dricka lite Ouzo. Det var hur mysigt som helst,. Tavernorna lag langst vattnet och det lag sma fiskebatar nedanfor..

Folk hade sagt till mej att livet i grekland kommer vara svart, det ar inte som att vara pa semester. Och sjalvklart ar det sa, men arbetslivet ar val inte latt nanstans. Okej, lonerna ar mycket lagre har nere men livet i sej ar sa mycket underbarare. Oh vad jag trivs har!


Fredag

"God morgon"! Lite sent, men jag sov ut riktigt ordentligt idag. Jatteskont! Vadret ar underbart idag ocksa, jag var bara tvungen att pressa apelsinjuice och satta mej pa balkongen. Det blev ingen sol eftersom att vi har eftermiddagssol pa balkongen. Men det ar superskont i skuggan ocksa, nastan mer behagligt ibland.

Idag maste jag packa lite grann. Vi ska aka till Ioannina(ligger pa fastlandet men ar nara Lefkas och Korfu), dar jag har min farmor och farfar, min farbror ar dar nu ocksa och A har sin familj. Pask ska man ju fira med familj tycker vi bada. Men det blir troligtvis bara en kort vistelse, vi ar nog tillbaka pa sondag. Vi aker bil och det ar supermysigt, tar ca 5 timmar.
Annars aker man buss, men det ar supertrakigt och jobbigt. Den tar ungefar 6 timmar (om man har tur) och stannar bara en gang och det ar pa halva vagen. Sitter man dar ensam sa vill man typ sjunka igenom satet. Fy!
Nej, stort plus for bil!

Men som sagt sa maste jag packa. Jag hatar verkligen att packa. Jag lyckas alltid fa med mej for mycket saker, men jag maste ha mycket att valja pa. Jag ar san som kan forstora hela min kvall pga att jag inte kanner for att ha pa mej natt av det jag har. Sa darfor maste jag ha mer an vad som behovs med mej.

Fick precis veta att Zabina min basta kompis ska komma ner i morgon, hennes pappa hamtar henne i Aten och sen aker dom tillsammans till Saloniki. FAN att jag aker ikvall, annars hade vi kunnat ses en stund i morgon innan dom akte vidare. Men i sommar ska vi ha kuuul. Oh vad jag langtar!
Jag ser Zabina som min syster, vi har kannt varandra hela livet. Vara pappor gick i skolan tillsammans, umgicks jattemycket. Vara mammor blev vanner via dom och den 24 augusti -87 foddes jag och 2 manader och 4 dagar senare foddes Zabina =) Och anda sen dess har vi dragits med varandra varelse vi vill eller inte. Haha! Roligt va? Jag tycker det ar helt otroligt.

MEN nu maste jag se vad jag ska ha med mej. Far se om jag hinner skriva nanting mer innan jag aker.
Annars onskar jag er en trevlig helg och glad pask till alla er som firar nu!

#Kram


Pictures.


      


  1. Älskling och gudson
  2. Min älskade mamma
  3. Lillasyster Eirini
  4. Första bilden på oss
  5. Egobild of course
  6. Älskling på dopet

Torsdag

God morgon! Jag mar inte speciellt bra. Jag saknar min vovve. Samtidigt som jag vet att jag inte kan ha kvar henne. Jag vill ju att hon ska ha det bra. Inte for att jag vet hur den har tjejen kommer vara mot henne. Men hon bor tillsammans med sin mamma och bror. Sa nan kommer ju ha tid for Steffi tycker man.
Nar jag borjar jobba kommer jag vara borta i 10 timmar ungefar. Och vem ska ga ut med henne? Vem ska kela och gosa med henne? Hon behover ju sant.
Men anda sager nanting inom mej att jag vill ha tillbaka henne NU. Ar det saknaden? Och kommer det ga over om nagra dagar?

Det kanns som att det inte kommer att vara min dag idag. Jag vaknade av att dom over oss borrade. kl halv 10 pa morgonen!!! Idioter!
Jag gick upp da och stadade hemma. Men jag kan bara inte plocka undan Steffis korg, samtidigt som det gor ondare att se den. Min lilla vovve.. nej usch jag vill ha henne tillbaka.
Jag har sms:at nagra ganger till tjejen som har henne och Steffi verkar ha det bra. Hon hade forsokt komma upp i hennes sang igar, och det gjorde hon ju har ocksa.. glommer valpar fort?

Idag ska jag forsoka komma i vag och kopa lite nytt jag behover. Ska kolla om jag hittar natt bra puder. Jag anvander ett fran Loreal nu, med helt vanlig hudfarg. Men ska hitta natt med lite bronze i nu nar jag ska bli brun. Det ar fint att ha lite pa axlarna ocksa tycker jag.

Nu ska jag ata frukost och se pa tv.. grata grata grata lite mer =)
#Kram

Klockan 20.30

Kl 20.30 idag ska jag traffa tjejen som ska kopa Steffi. Sa.. ja, om 2 timmar ungefar. Gud vad jobbigt det kanns. Kommer inte kunna sova i natt. Blir svart nu nar man har kommit in i rutiner och allt. Jag ar sa van att hon ar bland vara fotter sa fort vi gar upp eller kommer hem.. Jag alskar dej Steffi! Min fina duktiga vovve.

Idag har jag atit varldens godaste mat. Namligen Kalamares =) vi satt pa balkongen ocksa. Helt underbart! Det kandes som om vi var pa semester. Det var precis lagom varmt ute. Helt perfekt helt enkelt!

Juste, det blev ingen praktik idag. Min chef ringde mej och sa att vi skulle vanta med det till efter pask. (grekiska pasken ar nu). Sa det blir nog efter tisdag. Jatteskont tycker jag, da hann jag vara med Steffi nagra timmar till iallafall.

Jag trodde det var tisdag idag sa jag hade tank ta en promenad med hunden ner till Hondos Center ( som åhlens) och kopa schampoo, balsam och en nytt puder. Det ar ju sa fint vader. Men sen blev jag pamind om att det ar onsdag och da ar affarerna stangda pa eftermiddagen. Har nere ar det stangt pa mandag - onsdag - lordageftermiddag och heelt stangt pa sondagar. Deprimerande jag vet!

Sa nu blir det att sitta med laptoppen pa balkongen med farskpressas juice och sen gora mej iordning och aka ivag..

Det kommer bli sa tomt utan dej Steffi! Det har blivit mycket skrivande om Steffi, men det far man sta ut med ett tag till =)

#Kram


Intresserad eller inte?

Igar skulle jag egentligen fatt svar av tjejen som var intresserad av att kopa Steffi (vovven), men hon ringde aldrig. Sa jag antog att hon hade angrat sej. Stressen satte sej ju pa topp. Tro inte att jag inte bryr mej om hunden, jag alskar henne jattemycket. Men jag vet ju att jag maste ge bort henne och ju fler dagar som gar sa blir det bara svarare. Jag har gatt runt med henne i famnen och nu sover hon i mitt kna. Det kommer bli riktigt svart!

Men nu fick jag ett sms av tjejen som tydligen fortfarande ar intresserad och hon skrev att hon kunde ge 200 euro (ca 2000 kr)for henne. Och sa far det bli. Hon kommer fa hennes fina barvaska, matskalar, accessoarer och hundmat ocksa.

Nej fy, nu far jag angest igen. Nu maste jag gosa med vovven!

#Kram


God morgon!

God morgon!  Hoppas ni har sovit lika gott som mej. Jag gick upp for en liten stund sen for att det ser hemskt ut har hemma, diskade lite, damsog och gav hunden mat. Nu ska jag ata frukost och sen ska jag stryka lite. Haha varsta hemmafrun. Men nar man inte bor hemma langre ar det sant som maste goras tyvarr.

Igar pa praktiken gick det bra, fast jag ar lite besviken for jag fick inte lara mej nanting om receptionistjobbet utan jag fick se hur man ser till att solarium lamnas pa ett korrekt satt infor nasta kund och lite sant. Ska dit idag ocksa, forhoppningsvis hinner jag sola idag ocksa, igar var alla solarium upptagna. Jag maste ju hinna bi bruuun. Egentligen har jag absolut ingen lust att ga dit idag, men som sagt jag maste och forhoppningvis sa ar det bara idag kvar.

Maste ivag och lamna in en jacka pa kemtvatt senare. Eller sa kanske jag gor det i morgon..haha latmask. Jag behover nytt shampoo och balsam ocksa. Jag vet inte om det ar jag men jag kan inte anvanda samma shampoo i mer an 2 veckor, dels for att man inte kanner sjalv att haret luktar frasht och sen for att haret blir konstigt. Det blir flygit och bara vill inte ligga som det ska. Ska nog prova Niveas nya shampoo. Jag har jattebra efterprodukter fran Nivea och ar jattenojd med dom.

Den forsta ar for glans och uppfriskande, fungerar jattebra for dej med langt/halvlangt har med lite slitna toppar. Den andra ar skydd mot plattang och harfon. Haller haret i form. Fungerar jattebra for dej med har kansligt mot fukt. Var noga med att inte anvanda for mycket av det da bada produkterna innehaller nagon slags olja.

Nu ska jag ringa min mamma och snacka lite skit, hihi. Sen ska jag ta tag i mitt bombnedslag till hem.
#Kram


  

Tisdag!

Tisdag idag och jag ska som sagt pa praktik. Nervost. Vet inte vad jag ska ha pa mej. Jag har trottnat pa alla mina klader. Onskar jag kunde vinna pa lotto och bara byta ut alla klader till nytt. Kanner ni ocksa sa?
Men men, det lar ju inte handa idag iallafall sa jag far val leta som en tusan efter nanting man har trottnat lite mindre pa.

Jag ringde till min kusin kompis som bor i Aten och hon verkade vara intresserad av att kopa var hund. Hon skulle hora av sej i eftermiddag. Om hon vill ha henne sa kommer hon fa henne redan i morgon. Jag mar faktiskt jattedaligt av att ge bort henne, men det funkar inte helt enkelt. I var alder ska man nog inte ha hund. Det finns sa mycket annat man vill gora. Min fina vovve..
Hon ar iallafall en Shih-tzu flicka, bara 2 manader gammal. Hur snall och smart som helst. Hon lar sej sa fort. Hoppas hon trivs hos sin nya agare.

Nej nu maste jag borja fixa mej, om 1 och en halv timme maste jag aka ivag. Det tar val ca 30 min med bilen att komma dit sa det blir lagom =)
Hoppas sverige har lika fint vader som oss idag.

#Kram


Collage om saker i mitt liv.

image3

Grekiskt idkort och praktik!

Nej fy vad jobbigt det var att halla pa och klistra in svenska bokstaverna. Det gar sakert ganska bra att lasa det har iallafall. Eller? =)

Jag hade inget svenskta  idkort faktiskt, det rackte ju med att jag hade pass. Men har maste man tydligen ha bade och. Man kan t o m resa inom europa med idkortet man skaffar har nere. Onodigt att behova ha pass och idkort, for det ar ett himla springande for att fixa idkort. Livet i grekland ar avlappnat men anda stressigt. Polisen tar emot 15 personer varje dag for att gora idkort. Sa man star typ och koar utanfor polisstationen kl 06 pa morgonen!!!!
For att skriva upp sej pa listan SEN far man komma tillbaka och fa en tid hos polisen samma dag men flera timmar senare. Jag var liksom nr 9 av 15. Dom ar sa otroligt lata har nere. Och gissa vad? Idkortet ar handskrivet HAHAHA! Idkortet ar mycket storre an sveriges och har massa olika uppgifter pa baksidan. Min mammas och pappas namn star med, vart jag ar fodd m.m. Haha otroligt klumpigt ocksa!
Det som var annu mer jobbigt var att lilla jag ville ha pa mej min nya fina troja som var vit, nar jag kom till fotografen sa visade det sej att man maste ha morka trojor. Det maste ge kontrast!!! Jag fick sitta i min kappa!!!!! Gissa om jag var besviken?!
Nog om mitt idkort.

I morgon borjar min praktik infor mitt nya jobb. Gissa om jag ar nervos?
Stallet jag ska till ligger i en 'rikemans ort', kan man kalla det. Sa jag gissar att det kommer vara ganska stela manniskor. Greker ar ju otroligt stolta av sej redan fran borjan, vissa ar t o m otrevliga och tror tydligen att dom har klass for att dom har en san stil. Men vad fel man kan ha. Jag gillar oppna och trevliga manniskor. San ar jag, oppen och dumglad. Jag ar valdigt kanslig ocksa. Jag kan bara inte vara otrevlig, det kommer inte ur mej. Sa jag hoppas verkligen att folk ar trevliga dar borta.
Tror att jag kommer fa borja sola i morgon ocksa. Jag maste ju vara som en levande reklam for varat stalle. Det kommer vara helt nyoppnat sa man maste ju gora bra intryck.
Ah vad jag langtar till mitt nya jobb!



Nu ser jag pa film, eller ja jag halvtittar. Forest Gump eller vad den heter, med Tom Hanks. Jag har sett den forrut sa det racker med att titta lite da och da. Den ar bra men sorglig och jag grater alltid till filmer. Superkanslig och lever mej verkligen in haha.
Forresten har ni sett "Evan Almighty"? Gud, det ar den basta filmen jag sett. Jag skrattar at den lika mycket varje gang, verkligen min humor.


#Kram

Prov klart och hos vetrinären

Yes, då var var provet avklarat! Skönt att ha det gjort. Jag blev liite sen i morse till provet, skulle vara där kl 10.00 men det var så mycket traffik att det tog nästan 40 minuter att komma dit.
Provet var i fyra delar med 10 - 11 frågor på varje del. Men eftersom jag har varit duktig och verkligen pluggat så tyckte jag nästan att det var lätt. Jätteskönt.
(bara för att jag vill att det ska vara lätt läst sitter jag och kopierar in å  ä  ö, haha)

Jag blev iallafall hämtad efter provet, vi åkte hem och hämtade hunden och åkte till vetrinären. Vi har haft henne i 1 vecka, men vi kommer inte ha kvar henne. Min pojkvän verkar inte tåla henne, han har nyst och varit täppt i flera dagar nu. Men sen har hon också varit sjuk massor och det är inte billigt att vara hos vetrinären nästan varje dag heller. Vi misstänker att hon var sjuk när vi fick henne. Så om djuraffären(ja dom säljer hundar i djuraffärerna här haha) inte tar tillbaka henne, ger jag henne till min pappas kusin. Hon har massa hundar!
Vi har helt enkelt inte råd att ha kvar henne =(

Nu ska jag se på House en stund innan min serie börjar. Haha tvnörd!
#Kram

RSS 2.0